2015. június 17., szerda

Válaszféle Schiffer Andrásnak

         Tessék mondani, a szerb határra emelt szögesdrót, mennyiben fog különbözni a palesztinokat gettóba záró izraeli faltól? - kérdezi ártatlan gyermeki együgyűséggel
Schiffer András, a Lehet Más a Politika országgyűlési frakcióvezetője, az LMP társelnöke, meglévén gyöződve afelől, hogy most a politikai hadszíntéren hatalmasat alkotott és olyan büszke, mint a kisgyerek aki először pisikál bilibe.
          Próbáljuk akkor kissé leírni, hogy mi a közös és talán miben különbözhet ez a két "fal". Először is az izraeli betonelemekből készült a föld felszíne felett kilenc méterre magasodó összefüggő betonfal, tetején szögesdróttal, meghatározott szakaszonként őrtornyokkal ellátva. Az őrtornyokon automata géppuskarendszer van telepítve, amelyeket különböző a fal lábától a palesztin területek felé kialakított biztonsági zónába telepített érzékelők által leadott jelek hoznak működésbe. Ezek felett meg ott van a katonaság, eléggé szigorúan megtorolják ha netán egy- két 8- 10 éves veszélyes terrorista megközelíti a falat, láthatja a pártelnök úr a hírműsorokban is. Az izraeli fal egy része:

          A szerb határra emelt szögesdrótkerítés ha jól értettem 4 méter magas lesz, drótháló és szögesdrót beton kerítéssasokra feszítve, aknamező, automata géppuskafészkek nélkül. Magyar határőrök és az a negyven osztrák határrendész fogja ezt a szakaszt felügyelni, akiket valószínűleg csak azért küldtek ide az Osztrák Belügyminisztériumból, mert pihenésre volt szükségük és sétára a szabad levegőn a csodaszép magyar- szerb határvidéken. Nagyjából így fog kinézni:

         Tisztelt Pártelnök Úr, ha óhajtja, vagy szükségét érzi bővebb információknak, nagyon szívesen segítek a további dokumentálódásban ami az izraeli falat illeti(tudok ajánlani személyeket akik első kézből tudnak pontos információkat adni), ami pedig a magyar szögesdrót kerítést illeti, szerintem a legildomosabb lenne megérdeklődni Pintér Sándor Belügyminiszter Úrtól, valószínűleg elég pontos adatokkal fog majd szolgálni.
         Ha már Vona Gábor szerint Önök a XXI. század pártja, akkor ne sajnálja a számítógépe billentyűzetét és a Google keresőjét használni.
         Maradok tisztelettel,
         Akácsos Arthur Imre.

U.I.: Ha ismét meghívottként szerepelne a Kálmán Olga műsorában, akkor ne felejtse el hozni a múltkori formáját! Nagyon szimpatikus volt...